Rytmisk Sportsgymnastik

InfoRytmisk Sportgymnastik

 

Rytmisk gymnastik – ynde og æstetik
Hører du til dem, der har en naturlig lyst til at bevæge dig yndefyldt til musik, er rytmisk gymnastik helt sikkert noget for dig. Rytmisk gymnastik er en dansepræget gymnastikform, som udøves til musik. Den hører til blandt de smukkeste gymnastikdiscipliner, og der lægges stor vægt på femininitet og elegance – og så er den kun for piger. De rytmiske serier laves med og uden håndredskaber. Som håndredskab bruges sjippetov, tøndebånd, bold, køller og vimpel. 

 

Stor smidighed kombineret med styrke

Rytmisk sportsgymnastik tager sit udspring i ballettens verden, da serierne, som gymnasterne udfører, er meget feminine, yndefulde og bærer præg af diverse bevægelser og øvelser fra ballet. Kendetegnene ved en rytmisk sportsgymnast er derfor først og fremmest smidighed, elegance og balance.

Derudover skal gymnasten også være meget stærk både fysisk og motorisk - finmotorisk såvel som grovmotorisk. Dette skal gymnasten bruge i sin udøvelse af disciplinen, da der også indgår svære øvelser og spring, som kræver meget kropsstyrke såvel som en komplet kropsbevidsthed og kropskontrol.

 

Kontingentet inkluderer

Kontingentet dækker træning i hele sæsonen og en forenings t-shirt til gymnasten. Kontingentet kan betales i enten 1 eller 4 rater. 

Der er taget højde for helligdage, skoleferier samt evt. enkelte aflysninger i kontingentprisen.

 

Konkurrencekalender 

Er du gymnast på eliteholdet forventes det at du deltager til alle konkurrencer. Du kan finde konkurrencedatoer på GymDanmark.dk

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

RSG - Elite 6-18 år502
Mandag Tid: 17:30 - 20:00
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Tirsdag Tid: 17:30 - 20:00
Sted: Valhøj Skole, Legesalen
Onsdag Tid: 19:00 - 20:00
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Fredag Tid: 18:30 - 20:00
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Træner: Agnese Adase / Natasha Petersen /

Vigtigt: Holdet er KUN for udtaget gymnaster. For at blive udtaget skal du have gået på talentholdet. Har du gået til Rytmisk Sportsgymnastik i en anden forening, så skriv til rog@rog.dk med ønske om prøvetræning.


Målgruppe: Holdet er for øvede piger som er smidige, stærke, i god fysisk form og top motiveret for Rytmisk Sportsgymnastik. Holdet deltager i forskellige konkurrencer (DM, SM, TIK Pokalen, Princess Cup, RGFriends). Hver gymnast skal have 1-4 serier (med og uden redskab), og de skal stå på konkurrencegulvet alene. Det er muligt at lave duo eller trio grupper. Grupperne skal have én serie med ét redskab.


Træningsfokus: Vi træner elegance og yndefuld bevæglighed gennem ballet, smidighed og balance. Der vil være fokus på redskabsteknik, springteknik og styrke- og smidighedstræning. Gymnasterne skal bruge alle redskaber: Sjippetov, bold, tøndebånd, køller og vimpel. Vi forventer, at gymnasten prioriterer træningerne højt - dvs. vælger træningerne til. Det forventes, at gymnasten kommer frisk til træning, til tiden, og med en lyst til at lære nyt og træne sit konkurrenceprogram. Der vil komme hjemmetræning som vi forventer at forældre vil støtte op om. Det forventes desuden, at forældre støtter op om trænernes initiativer ifm. hjemmetræning, sociale arrangementer, stævner, m.m.


Kontingentet inkluderer ikke: Der vil komme yderligere udgifter til konkurrencegebyr, konkurrencedragt, træningsdragt, redskaber, træningsweekender og sociale arrangementer.

Holdnummer: 502
Periode: 09.08.2021 - 24.06.2022
Rater: 4
Rabat: 50%
Ratepris: 1275 kr. 637 kr.
Total: 2550 kr.
Tilmeld

RSG - Talent 6-12 år501
Onsdag Tid: 17:30 - 19:00
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Fredag Tid: 18:00 - 19:30
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Træner: Anna Kron /

Målgruppe: Er du smidig og elsker at bevæge dig til musik? Så er dette hold noget for dig. Det forventes at du har kendskab til rytmisk gymnastik eller dans for deltagelse på dette hold. Vi har 2-3 opvisninger i løbet af sæsonen (jule- og sommeropvisning for forældre og ROG´s Forårsopvisning). 


Træningsfokus: Vi har fokus på styrke, balance, smidighed og basisøvelser fra rytmisk gymnastik. Vi træner redskabsteknik, laver styrketræning og udvikler smidigheden. Dette hold er et opbyggende hold til Eliteholdet, som gymnasterne løbende kan blive udtaget til. Du skal selv medbringe 16 cm bold, tøndebånd og ét sjippetov. Alle redskaber kan købes her: www.gymnashop.dk (farven er valgfri).

Udtagelse til Eliteholdet: Trænerne forbeholder sig ret til, at fravælge gymnaster hvis niveauet bliver for spredt. Forældrene vil da få besked efter første træning. Det er til en hver tid en træneropgave at vurdere om gymnasten skal rykkes op på Eliteholdet eller ej. Det hænder, at gymnaster vil blive anbefalet at prøve andre hold i ROG i slutningen af sæsonen, da vi i ROG altid ønsker at opnå de bedste træningsmæssige betingelser for hver enkelt gymnast og hold. 

Holdnummer: 501
Periode: 06.09.2021 - 29.04.2022
Rater: 4
Rabat: 50%
Ratepris: 850 kr. 425 kr.
Total: 1700 kr.
Tilmeld

RSG - Basis 4-7 år500
Onsdag Tid: 17:30 - 18:30
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Fredag Tid: 17:00 - 18:00
Sted: Rødovre Skole, Ny hal
Træner: Agnese Adase / Natasha Petersen /

Målgruppe: Er du smidig og vild med at danse og slå vejrmøller - så er dette hold noget for dig. Alle er velkomne! Der er ingen udtagelse og ingen konkurrencer. Vi har 2-3 opvisninger i løbet af sæsonen (jule- og sommeropvisning for forældre og ROG´s Forårsopvisning).


Træningsfokus: Vi har fokus på motorik, koordination, styrke, balance, smidighed, m.m. Der vil være fokus på basisøvelserne og så leger og danser vi en masse. Dette hold er et opbyggende hold til vores Talent- og Elitehold, som gymnasterne på sigt kan blive henvist til. Vi bruger 16 cm bold og ét sjippetov som vi klipper til i korrekt længde når du starter. Begge dele kan købes her: www.gymnashop.dk (farven er valgfri).

Holdnummer: 500
Periode: 03.09.2021 - 29.04.2022
Rater: 4
Rabat: 50%
Ratepris: 700 kr. 350 kr.
Total: 1400 kr.
Tilmeld

Events

Sponsorer