Klubmodul henter siden
Rytmisk Sportsgymnastik
RSG - Talent 6-12 år | 501
Vejledning
1. Er det første gang du tilmelder dig? Så skal du oprette en profil her  
2. Ellers skal du logge ind for at tilmelde dig.
InfoRytmisk Sportgymnastik

 

Rytmisk gymnastik – ynde og æstetik
Hører du til dem, der har en naturlig lyst til at bevæge dig yndefyldt til musik, er rytmisk gymnastik helt sikkert noget for dig. Rytmisk gymnastik er en dansepræget gymnastikform, som udøves til musik. Den hører til blandt de smukkeste gymnastikdiscipliner, og der lægges stor vægt på femininitet og elegance – og så er den kun for piger. De rytmiske serier laves med og uden håndredskaber. Som håndredskab bruges sjippetov, tøndebånd, bold, køller og vimpel. 

 

Stor smidighed kombineret med styrke

Rytmisk sportsgymnastik tager sit udspring i ballettens verden, da serierne, som gymnasterne udfører, er meget feminine, yndefulde og bærer præg af diverse bevægelser og øvelser fra ballet. Kendetegnene ved en rytmisk sportsgymnast er derfor først og fremmest smidighed, elegance og balance.


Derudover skal gymnasten også være meget stærk både fysisk og motorisk - finmotorisk såvel som grovmotorisk. Dette skal gymnasten bruge i sin udøvelse af disciplinen, da der også indgår svære øvelser og spring, som kræver meget kropsstyrke såvel som en komplet kropsbevidsthed og kropskontrol.

 

Kontingentet inkluderer

Kontingentet dækker træning i hele sæsonen og en forenings t-shirt til gymnasten. Kontingentet kan betales i enten 1 eller 4 rater. 


Der er taget højde for helligdage, skoleferier samt evt. enkelte aflysninger i kontingentprisen.

 

Konkurrencekalender 

Er du gymnast på eliteholdet forventes det at du deltager til alle konkurrencer. Du kan finde konkurrencedatoer på GymDanmark.dk

Læs mere

Målgruppe: Er du smidig og elsker at bevæge dig til musik? Så er dette hold noget for dig. Det forventes at du har kendskab til rytmisk gymnastik eller dans for deltagelse på dette hold. Vi har 2-3 opvisninger i løbet af sæsonen (jule- og sommeropvisning for forældre og ROG´s Forårsopvisning). 


Træningsfokus: Vi har fokus på styrke, balance, smidighed og basisøvelser fra rytmisk gymnastik. Vi træner redskabsteknik, laver styrketræning og udvikler smidigheden. Dette hold er et opbyggende hold til Eliteholdet, som gymnasterne løbende kan blive udtaget til. Du skal selv medbringe 16 cm bold, tøndebånd og ét sjippetov. Alle redskaber kan købes her: www.gymnashop.dk (farven er valgfri).

Udtagelse til Eliteholdet: Trænerne forbeholder sig ret til, at fravælge gymnaster hvis niveauet bliver for spredt. Forældrene vil da få besked efter første træning. Det er til en hver tid en træneropgave at vurdere om gymnasten skal rykkes op på Eliteholdet eller ej. Det hænder, at gymnaster vil blive anbefalet at prøve andre hold i ROG i slutningen af sæsonen, da vi i ROG altid ønsker at opnå de bedste træningsmæssige betingelser for hver enkelt gymnast og hold. 

Startdato
06.09.2021
Slutdato
29.04.2022
Tid/Sted
Onsdag 17:30-19:00 Rødovre Skole, Ny hal Fredag 18:00-19:30 Rødovre Skole, Ny hal
Pris
1292,00 kr.
62% rabat fratrukket.

Events

Sponsorer